Uzun ömürlü memelilerin yaşlanma, hastalık direnci ve sağlıklı yaşam süresiyle ilişkili biyolojik mekanizmaları ortaya kondu.
Uzun ömürlü memelilerin yaşlanma, hastalık direnci ve sağlıklı yaşam süresiyle ilişkili biyolojik mekanizmaları ortaya kondu.
Avustralyalı bir matematikçi, zorlu bir matematik problemini ele alarak, yüksek dereceli denklemler için yeni ve ilginç bir çözüm yöntemi geliştirdi.
Bilim insanları, insan beyninde enerji üreten yapılar olan mitokondrilerin dağılımını haritalayarak hangi bölgelerin ne kadar enerji ürettiğini ortaya koydu.
Yeni bir kuantum optik teorisi, klasik girişim desenlerini fotonların parlak ve karanlık kuantum durumları üzerinden açıklıyor.
Çinli bilim insanları, tardigratların vücutlarına zarar vermeden mikro desenler işledi. Bu teknik, biyosensörler ile yaşayan mikrorobotların geliştirilmesinde kullanılabilir.
Rutgers Üniversitesi liderliğindeki bilim insanları, yıldız oluşumuna ev sahipliği yapabilecek dev bir gaz bulutu keşfetti.
Elmas içindeki nitrojen-boşluk merkezlerini kullanan bilim insanları, enerji düzeylerinin gerçek kaldığı özel bir aykırı nokta tespit etti.
Yeni bir araştırma, doğumda alınan göbek kordonu kanındaki DNA izlerinin, çocukların ileride diyabet, karaciğer hastalığı ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları yaşama riskini önceden gösterebileceğini ortaya koydu.
Gökbilimciler, Satürn’ün yörüngesinden daha uzak bir noktada Dünya’nın iki katı büyüklüğünde bir gezegen tespit etti.
James Webb teleskobunun keşfettiği yeni galaksi Zhúlóng, Samanyolu’na benzeyen yapısıyla dikkat çekerken, bu olgunluğa evrenin ilk milyar yılında ulaşmasıyla şaşırtıyor.